fiskevård

Fiskevårdsnätverket Göteborg

 

Av deltagaravgiften i SeaTroutOpen går 50 kr till Fiskevårdsnätverket för att stärka arbetet med de havsöringförande bäckarna och åarna i regionen.

 

Här kommer några rader om planerna för arbetet under den kommande säsongen och hur dina 50 kronor kommer att hjälpa till i arbetet för havsöringen på västkusten:

 

Fiskevårdsnätverket Göteborg genomför under 2017 biotopförbättringar i bland annat Otterbäcken och Haga Å söder om Göteborg och intäkterna från SeaTroutOpen 2017 kommer här att bli ett värdefullt tillskott. Nätverket kommer även att köpa in redskap och verktyg som används på plats ute vid vattnen. Verktygen är speciellt gjorda för att mekaniskt luckra upp gruset på lekplatser, så att lekbäddarna återigen kan producera så mycket havsöringsyngel som möjligt. Dessutom kommer fler nya lekplatser anläggas och målet är att varje kustmynnande bäck skall vara fungerande uppväxtmiljöer för öringyngel. Även delar av bäckarna på Hisingen kommer förbättras, inte minst mynningsområdet i Osbäcken, Björlanda Kile. Alla är välkomna att hjälpa till med arbetet i bäckarna. Ingen medlemsavgift eller förkunskaper krävs, bara intresse.

Klicka på loggan för att komma till föreningens egen hemsida för mer info.

 

Tajtlajn AB Ekenleden - Tel: 031-795 11 23

E-post: info@seatroutopen.se Butiksadress: Ekenleden 6 ( K-Center ) Kållered, Sverige

ÖPPETTIDER: Måndag - Fredag 10:00 - 19:00 Lördag: 10:00 - 17:00 Söndag: 11:00 - 17:00